yogakurs

Våre kurs i Bedrehuset

Vi har kurs i MediYoga, Dynamisk Yoga, Yin Yoga, Yoga 65+, Styrke og mobilitetstrening, Qigong, Taketina m.m.  Kurstidene finner du under.

Nye kurs starter opp fra tirsdag 22. august

Tirsdager
Yoga 65+ med Guri klokken 09.00
(Pris for 8 ganger kroner 1520)

Dynamisk yoga med Guri klokken 17.30
(Pris for 8 ganger kroner 1520)

Yin Yoga med Guri klokken 19.15
(Pris for 8 ganger kroner 1520)

Onsdager
MediYoga med Agnete klokken 10.00
(Pris for 8 ganger kroner 1520)

MediYoga med Agnete klokken 17.30
(Pris for 8 ganger kroner 1520)

Torsdager
Styrke og mobilitetstrening med Bodil klokken 10.00
(Pris for 8 ganger kroner 1520)

Qigong med Danielle klokken 17.00. Kurset er dessverre avlyst.
(Pris for 6 ganger kroner 1140)

Taketina og meditasjon med krystallboller med Danielle klokken 18.30. Kurset er dessverre avlyst.
(Pris for 6 ganger kroner 1500)

Minimum 5 kursdeltakere på alle kurs.

Deltakere som melder seg på flere enn 1 kurs får 10% rabatt på kursprisen

Send epost til post@bedrehuset.no om du ønsker å bli med.
(Vi tar forbehold om endringer om det kommer nye koronarestriksjoner. Ved nedstenging vil timene være online.)

Det er bindende påmelding til kursene

Det er ikke kurs i høstferie, juleferie, vinterferie, påskeuken, og på helligdager/merkedager gjennom året.

Drop in:
Ved ledig plass på kursene er det mulighet for drop in. Meld deg på via knappen Bestill Kurs, og vent på bekreftelse. Pris for drop in er 250 kroner.

poppies, yoga, field-3644060.jpg

Hvilende yin yoga med Guri

Yin yoga har sine røtter i kinesisk medisin med fokus på de fem elementene, på meridianer og organer.
Stillingene er sittende eller liggende og holde over flere minutter.
Med sin stille og langsomme tilnærming har yin yoga blomstret i yogaverdenen, der den møter et behov for å senke tempoet og å lande.
I yin gir kroppen slipp på stress og spenninger, slik at qi (energi) kan flyte balansert gjennom kroppens meridianer. Rent fysisk påvirker vi bindevevet i kroppen (fascia, ligament, sener og skjelett).
Hvilende yin yoga er en mild form av den originale yin yogaen, med mer fokus på pust, på hvile og en dypere avspenning. Vi bruker puter, bolster, teppe og klosser for å kunne hvile godt inn i stillingene.

Varighet ca.75 minutter

flowers, plant, garden-6342829.jpg

Dynamisk yoga med Guri

Timen baserer seg på viryayoga. Virya betyr ”energi”,”kraft” og ”entusiasme”. I viryayoga jobber vi med å styrke kropp og sinn på en skånsom og leken måte. Yogaformen har røtter fra tradisjonell hatha-yoga, men inkorporer moderne vitenskap, funksjonell anatomi og tar hensyn til det levesettet vi har i dag.

Seriene av øvelser er nøye komponert for å bygge styrke, og klargjøre kroppen for etterfølgende øvelser og nivå. Styrke, bevisstgjøring, tøyninger, avspenning, pusteteknikker og skadeforebygging.

Varighet er ca. 75 minutter.

yoga, calm, release-2662234.jpg

Yoga 65+ med Guri

Denne timen passer for alle. Det er en rolig time som tilrettelegges individuelt. Vi jobber oss gjennom hele kroppen med varierende øvelser, og fokuset ligger på tilstedeværelse og pust. Vi går mykt inn i stillingene og kjenner hvordan de små bevegelsene påvirker kroppen positivt.

Varighet ca. 60 minutter. 

poppies, field, sunset-174276.jpg

MediYoga med Agnete

En terapeutisk og kraftfull yogaform. Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform med enkle øvelser. Det er en myk, men kraftfull yogaform som kan utføres av alle. Øvelsene kan gjøres på lav krakk eller stol, dersom du ikke kan sitte i skredderstilling.

Yoga-stillingene kan ha effekt på en rekke plager, som blant annet:

Ryggsmerter – Migrene – Stress – Utbrenthet – Blodtrykk – Stoffskifte

Varighet ca. 70 minutter

Taketina og Klangmeditasjon med Danielle

Kveldene består av to deler:
Taketina er en lek med rytme. Det er en meditasjonsreise med musikk, bevegelse og stemme, Dette er en uvanlig læreprosess som gir deg en unik mulighet for livet; å akseptere at alt er som det er, samtidig som du trener oppmerksomhet, klarhet og ikke minst din rytmesans. Du kan erfare at du faller ut av rytmen, men det å falle ut, gir deg muligheten til å falle inn i rytmen igjen. Akkurat dette åpner for å oppleve indre fred, intens glede og flyt. Å være en del av denne urkraften som er i rytmene føles for de fleste deltagerne som «å komme hjem».
Alt du trenger er å være deg selv! Ingen forkunnskap trengs.

Etter denne aktive delen faller vi helt til ro i en verden av bare myke, behagelige klanger. Mens du ligger på gulvet og slapper av, lytter du til forskjellige instrumenter og klanger fra gong, krystall klangskåler, fløyter, vind og vann lyder, og stemme.

Klangskålene har en energifrekvens på 432 hertz som kalles den «harmoniske frekvensen». Å spille på disse instrumentene er en form for indre massasje helt ned på cellenivå. Dette hjelper med å løse opp eventuelle blokkeringer i alle energisentrene i kroppen. Slik vil energien kunne flyte fritt igjen og kroppen finne tilbake til sin naturlige harmoniske rytme, hvor det fysiske og psykiske immunforsvaret er styrket. Lydterapi senker hjernebølgeaktiviteten til et nivå hvor man kan oppleve dyp avspenning og en følelse av indre ro og fred lik en meditativ tilstand. Stressnivået i kroppen senkes og mange synes dette er så behagelig at de sovner.

Varighet 2 timer.

Det er Reinhard Flatischler som har utviklet Taketina

Qigong med Danielle

Energien i kroppen din har en intelligent evne til å reparere seg selv. 

Å øve 5 elementære bevegelser fra Spring Forest Qigong kan hjelpe deg med å få i gang denne helende intelligens. Dette er myke og enkle øvelser som balanserer emosjoner, og løser opp blokader i kroppens energifelt. Etter et kurs vil du kunne utføre øvelsene selv hjemme. Vi avslutter de siste 15 minutter med lyd av krystall-bollene for å gi mulighet til dyp avspenning.

Det er Master Chunyi Lin som har utviklet denne formen for Qigong.

Varighet ca. 60 minutter.

Styrke- og mobilitet med Bodil

Styrke- og mobilitetstimen er ein time der me jobbar med ulike styrkeøvelsar for heile kroppen. Timen blir gjennomført utan utstyr, så her er det kun di eiga kroppsvekt som er motstanden.

Timen byrjar med litt enkel oppvarming for å bli varm, før den forsetter med ulike øvelsar. Me vil jobba med kvar øvelsa i fleire rundar, der ein jobbar i x sek med x sek pause. Dette gjer at alle kan jobba i sitt tempo og finna sitt nivå.

Etter ein styrkedel på ca 45 min, vil det bli litt tøying/mobilitet og avspenning dei siste 15 minuttane.

Kurset passar kanskje best for godt voksne, og for deltakare som har ingen/lite erfaring med styrketrening. Alle øvelsar vil bli vist med ulik vansklegheitsgrad.

Varighet ca. 60 minutter