yogakurs

Yogakurs i Bedrehuset

Vi har kurs i MediYoga, Dynamisk Yoga, Yin Yoga, Yoga 65+, Meditasjon m.m.  Kurstidene finner du under.

Nye kurs starter opp fra tirsdag 16. mai

Tirsdager
Yoga 65+ med Guri klokken 09.00
(Pris for 4 ganger kroner 760)

Minimum 5 kursdeltakere på alle kurs.

Send epost til post@bedrehuset.no om du ønsker å bli med.
(Vi tar forbehold om endringer om det kommer nye koronarestriksjoner. Ved nedstenging vil timene være online.)

Det er bindende påmelding til kursene

Det er ikke kurs i høstferie, juleferie, vinterferie, påskeuken, og på helligdager/merkedager gjennom året.

Drop in:
Ved ledig plass på kursene er det mulighet for drop in. Meld deg på via knappen Bestill Kurs, og vent på bekreftelse. Pris for drop in er 250 kroner.

poppies, yoga, field-3644060.jpg

Hvilende yin yoga med Guri

Yin yoga har sine røtter i kinesisk medisin med fokus på de fem elementene, på meridianer og organer.
Stillingene er sittende eller liggende og holde over flere minutter.
Med sin stille og langsomme tilnærming har yin yoga blomstret i yogaverdenen, der den møter et behov for å senke tempoet og å lande.
I yin gir kroppen slipp på stress og spenninger, slik at qi (energi) kan flyte balansert gjennom kroppens meridianer. Rent fysisk påvirker vi bindevevet i kroppen (fascia, ligament, sener og skjelett).
Hvilende yin yoga er en mild form av den originale yin yogaen, med mer fokus på pust, på hvile og en dypere avspenning. Vi bruker puter, bolster, teppe og klosser for å kunne hvile godt inn i stillingene.

Varighet ca.75 minutter

flowers, plant, garden-6342829.jpg

Dynamisk yoga med Guri

Timen baserer seg på viryayoga. Virya betyr ”energi”,”kraft” og ”entusiasme”. I viryayoga jobber vi med å styrke kropp og sinn på en skånsom og leken måte. Yogaformen har røtter fra tradisjonell hatha-yoga, men inkorporer moderne vitenskap, funksjonell anatomi og tar hensyn til det levesettet vi har i dag.

Seriene av øvelser er nøye komponert for å bygge styrke, og klargjøre kroppen for etterfølgende øvelser og nivå. Styrke, bevisstgjøring, tøyninger, avspenning, pusteteknikker og skadeforebygging.

Varighet er ca. 75 minutter.

yoga, calm, release-2662234.jpg

Yoga 65+ med Guri

Denne timen passer for alle. Det er en rolig time som tilrettelegges individuelt. Vi jobber oss gjennom hele kroppen med varierende øvelser, og fokuset ligger på tilstedeværelse og pust. Vi går mykt inn i stillingene og kjenner hvordan de små bevegelsene påvirker kroppen positivt.

Varighet ca. 60 minutter. 

poppies, field, sunset-174276.jpg

MediYoga med Agnete

En terapeutisk og kraftfull yogaform. Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform med enkle øvelser. Det er en myk, men kraftfull yogaform som kan utføres av alle. Øvelsene kan gjøres på lav krakk eller stol, dersom du ikke kan sitte i skredderstilling.

Yoga-stillingene kan ha effekt på en rekke plager, som blant annet:

Ryggsmerter – Migrene – Stress – Utbrenthet – Blodtrykk – Stoffskifte

Varighet ca. 70 minutter

Rytme og lydmeditasjon med Danielle

Kveldene består av to deler:

Aktiv rytme
Du lærer noen enkle pusteøvelser du kan fortsette å gjøre hver dag.
Skritt for skritt, med lette bevegelser i kroppen og ved bruk av stemmen, og eventuelt handtrommer blir du ledet inn i en tidløs tilstand hvor du ikke trenger å tenke. Det åpner seg et rom for ’å bare være’, et sted hvor du samtidig hører og iakttar de forskjellige bevegelser du gjør. Og hvis du ‘faller ut’ av rytmen har du muligheten til ‘å falle’ inn igjen. På denne måten, ved å slippe kontrollen, erfarer du den grunnleggende rytmen som pulserer i alt liv.
Noe som kan gi en intens glede og følelse av å ‘komme hjem’.

Lydmeditasjon
Etter denne aktive delen faller vi helt til ro i en verden av bare myke, behagelige klanger.
Mens du ligger på gulvet og slapper av, lytter du til forskjellige instrumenter og klanger fra gong, krystall klangskåler, fløyter, vind og vann lyder, og stemme.

Kanskje du finner svarene du leter etter i dette pulserende stille rommet hvor du får plass til å være i din egen balanserte rytme. Mange opplever en intens glede, og en følelse av å komme hjem.

Ingen forkunnskap trenges.
Varighet ca.  2 timer.