yogakurs

Våre kurs i Bedrehuset

Vi har kurs i MediYoga, Dynamisk Yoga, Yin Yoga, og Styrke og mobilitetstrening.  Kurstidene finner du under.

 

Kurs som starter opp fra tirsdag 27. august.

Tirsdager
Dynamisk yoga med Guri klokken 17.30
(Pris for 8 ganger kroner 1600)

Yin Yoga med Guri klokken 19.15. 
(Pris for 8 ganger kroner 1600)

Onsdager
MediYoga med Agnete klokken 10.00
(Pris for 8 ganger kroner 1600)

MediYoga med Kirsten klokken 17.30. Denne timen er for de som har vært med på kurs i MediYoga tidligere.
(Pris for 8 ganger kroner 1600)

MediYoga med Kirsten klokken 19.00. Denne timen er både for nybegynnere og viderekomne.
(Pris for 8 ganger kroner 1600)

Torsdager
Styrke og mobilitetstrening med Bodil klokken 10.00
(Pris for 8 ganger kroner 1600)

Minimum 5 kursdeltakere på alle kurs.

Deltakere som melder seg på flere enn 1 kurs får 10% rabatt på kursprisen

Send epost til post@bedrehuset.no om du ønsker å bli med.

Det er bindende påmelding til kursene

Det er ikke kurs i høstferie, juleferie, vinterferie, påskeuken, og på helligdager/merkedager gjennom året.

Drop in:
Ved ledig plass på kursene er det mulighet for drop in. Meld deg på via knappen Bestill Kurs, og vent på bekreftelse. Pris for drop in er 250 kroner.

poppies, yoga, field-3644060.jpg

Hvilende yin yoga med Guri

Yin yoga har sine røtter i kinesisk medisin med fokus på de fem elementene, på meridianer og organer.
Stillingene er sittende eller liggende og holde over flere minutter.
Med sin stille og langsomme tilnærming har yin yoga blomstret i yogaverdenen, der den møter et behov for å senke tempoet og å lande.
I yin gir kroppen slipp på stress og spenninger, slik at qi (energi) kan flyte balansert gjennom kroppens meridianer. Rent fysisk påvirker vi bindevevet i kroppen (fascia, ligament, sener og skjelett).
Hvilende yin yoga er en mild form av den originale yin yogaen, med mer fokus på pust, på hvile og en dypere avspenning. Vi bruker puter, bolster, teppe og klosser for å kunne hvile godt inn i stillingene.

Varighet ca.75 minutter

flowers, plant, garden-6342829.jpg

Dynamisk yoga med Guri

Timen baserer seg på viryayoga. Virya betyr ”energi”,”kraft” og ”entusiasme”. I viryayoga jobber vi med å styrke kropp og sinn på en skånsom og leken måte. Yogaformen har røtter fra tradisjonell hatha-yoga, men inkorporer moderne vitenskap, funksjonell anatomi og tar hensyn til det levesettet vi har i dag.

Seriene av øvelser er nøye komponert for å bygge styrke, og klargjøre kroppen for etterfølgende øvelser og nivå. Styrke, bevisstgjøring, tøyninger, avspenning, pusteteknikker og skadeforebygging.

Varighet er ca. 75 minutter.

yoga, calm, release-2662234.jpg

Yoga 65+ med Guri

Denne timen passer for alle. Det er en rolig time som tilrettelegges individuelt. Vi jobber oss gjennom hele kroppen med varierende øvelser, og fokuset ligger på tilstedeværelse og pust. Vi går mykt inn i stillingene og kjenner hvordan de små bevegelsene påvirker kroppen positivt.

Varighet ca. 60 minutter. 

poppies, field, sunset-174276.jpg

MediYoga med Kirsten eller Agnete

En terapeutisk og kraftfull yogaform. Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform med enkle øvelser. Det er en myk, men kraftfull yogaform som kan utføres av alle. Øvelsene kan gjøres på lav krakk eller stol, dersom du ikke kan sitte i skredderstilling.

Yoga-stillingene kan ha effekt på en rekke plager, som blant annet:

Ryggsmerter – Migrene – Stress – Utbrenthet – Blodtrykk – Stoffskifte

Varighet ca. 70 minutter

Yoga for løpere med Yvette

Timene er spesialdesignet for løpere, men kan være av like god nytte for andre som driver utholdenhetsidretter hvor bein og rygg har stor belastning. 3 ulike stilarter innen yoga (hatha, yin og vinyasa) kombineres med funksjonell trening på disse timene. 

Kurset krever ingen forkunnskaper, og de fleste som tar dette kurset møter andre med de samme utfordringene til fleksibilitet. Kurset passer både menn og kvinner.

De 2 første timene vil det være fullkroppsøkter hvor du lærer noen enkle yogasekvenser. Du vil også lære 3 nyttige styrkeøvelser som sørger for at kroppen er stabil, og viktige øvelser du kan gjøre for føttene for å unngå typiske løpeskader. De neste timene vil ha fokus veksle mellom fokus på hofte, hamstring, core og rygg. 

Vi avslutter timene med 2 ulike og enkle pusteteknikker som med tiden kan overføres til bruk under løping.

Yoga er en skånsom treningsform, skadeforebyggende, en god styrketrening, mobiltetstrening, stabilitetstrening, balansetrening og er stressreduserende. Du vil kunne få et bedre løpesteg, som igjen vil gjøre deg raskere. Om tid ikke er viktig for deg vil yoga gjøre deg bedre rustet, slik at du kan få god kontinuitet i treningen – og dermed oppleve løpeglede i lang tid fremover.

Varighet ca. 60 minutter.

Styrke- og mobilitet med Bodil

Styrke- og mobilitetstimen er ein time der me jobbar med ulike styrkeøvelsar for heile kroppen. Timen blir gjennomført utan utstyr, så her er det kun di eiga kroppsvekt som er motstanden.

Timen byrjar med litt enkel oppvarming for å bli varm, før den forsetter med ulike øvelsar. Me vil jobba med kvar øvelsa i fleire rundar, der ein jobbar i x sek med x sek pause. Dette gjer at alle kan jobba i sitt tempo og finna sitt nivå.

Etter ein styrkedel på ca 45 min, vil det bli litt tøying/mobilitet og avspenning dei siste 15 minuttane.

Kurset passar kanskje best for godt voksne, og for deltakare som har ingen/lite erfaring med styrketrening. Alle øvelsar vil bli vist med ulik vansklegheitsgrad.

Varighet ca. 60 minutter